Pages

Saturday, 18 September 2010

Pergi masjid lompat tingkap..


entri yang aku nak tulis nie...
xtau la nak ckp katogeri ape..
tapi ni ade satu kisah nak cite..
hehe.. biler tkenang balik kisah nie
rasa nak gelak guling2 kat lantai pun ade gak
kui3..

kisah ni melibatkan sorang budak yg benama panicking..
hehe.. Mr.P..

dulu ms kecik2 dulu..
budak yg bernama P ni ade satu hobi
hobi die agak pelik
aku xtau la budak2 zaman sekarang ade lagi ke x yang spesis mcm ni
kalau ade pun aku rasa x ramai..
aku tabik spring kat budak2 yg mcm nie.. ngeeee

Mr.Panic nie, masa kecik dulu
die suka sangat kalau pi masjid
pantang kalau ayah die pi masjid die mesti nak ikut
walaupun sekadar duduk jek dlm masjid tu..

yang aku nak cite nie..
kisah die masa umur lebih kurang 4-5 tahun
pernah satu pagi tu around kol 5.00-5.30 mcm tu la
waktu2 orang slalu pi masjid sblm subuh..

Mr.Panic ni terdengar bunyi motor ayah die
terus die terbangun..
die x pandang kiri kanan dah,
pastu terus die bukak tingkap..and terjun dari tingkap tu
kikiki.. masa tu rumah kayu lagi.. biasa la tingkap rumah yang ade dua sayap tu.. tolak jek terus terbukak..

lepas die terjun tingkap tu, terus die jerit kat tingkap tu..
"nak ikut......!!!!!" hahahha...
aku x sure la kot2 ade jiran yg terdengar.. heeeee
terus ayah die berenti motor kat tengah halaman rumah tu
nasib baik blom lepas pintu pagar lagi..
kalau x aku xtau la macam mana die kejar moto tu...hoho
lawak3.. punyer la bersemangat nak ikut smpai terjun tingkap
nasib baik tingkap tu x tinggi..aisehhhh

adik2 jgn buat mcm tu yer..
kalau nak keluar, sila ikut pintu! hak3
masa tu kecoh satu rumah..
semua terkejut pasal kes terjun tingkap tu
terus x jadi nak tido kot lepas tu..hahaha

tapi memori aku x bape nak ingat baju ape yg die pakai masa tu
kot2 tido x berbaju.. terjun tingkap then terus lari kat motor..
hahahaha...

p/s: moral of the story : jangan suka berjanji dengan budak2..walaupun benda tu nampak remeh..tapi besar kesannyer pada budak2.. budak2 ni ingatan die kuat..so, die akan tuntut janji tu

:lagi satu sila hidupkan enjin motosikal anda jauh daripada rumah..supaya budak2 x terkejut dengar bunyi enjin! lagipun takut kes terjun tingkap berulang kembali..kehkehkeh.. sejak kejadian tu, ayah die terpaksa tolak motosikal jauh dari rumah, lepas daripada pintu pagar baru boleh hidup enjin..hehe..

: one more thing... sejuk perut mak bapak mengandung (bapak??).. kalau sampai ke besar anak die rajin pi masjid..hehehe.. =P..
(tribute to Mr.Panic )

1 comment:

Hazeeha Ibrahim said...

haha.abah..na ikut..hehehe..
besar2 ni rajen la jugak g masjid ye..
bley didik kakak2 n adek2 yang da jauh ni..mmg tanggungjawab saudara lelaki ke atas saudara perempuan..
nt kat akhirat akan ditanya..

Related Posts with Thumbnails