Pages

Friday, 27 August 2010

Soalan kepada Paderi Kristian : What is the key of heaven?

17 Ramadhan : Lailahailallah...

pernah dgr satu ketika dulu
bahawa kristian mengakui kebenaran islam
yahudi juga mengakui kebenaran dan ketepatan agama islam
tetapi mengapa mereka masih mengingkari dan benci kepada islam?

kristian menolak kebenaran islam hanyalah untuk kepentingan diri
yahudi menolak kebenaran islam kerana tidak dpt menerima hakikat bahawa rasul agung kita, Nabi Muhammad s.a.w dipilih bukan daripada kaum mereka iaitu yahudi, sebaliknyer dipilih daripada orang arab..iaitu kaum yang dianggap hina oleh bangsa yahudi
hanya kerana keegoan dan keangkuhan mereka..maka mereka sanggup memerangi islam.
tp tidakkah mereka sedar kesudahannya diakhirat kelak? seolah-olah menempah neraka untuk bangsa mereka..wallahualam..

dengarkan ceramah dibawah yang begitu menarik untuk difikirkan tentang kebenaran islam, dimana seorang paderi kristian mengakui kebenaran islam dihadapan penganut kristian lain disebuah geraja..



video

Tuesday, 24 August 2010

Kerajaan Sediakan 1.2 Juta Laptop Percuma



link ini aku jumpa pd kurun ke 11..
5 tahun sebelum kelahiran anak rimau di zoo afrika..
maap yer kpd pemilik blog... pinjam link jap yer..
tuk lebih lanjut sila klik sini

Saturday, 21 August 2010

again n again n again.... n sekali lagi..

arini da masuk puase yg ke 11
tapi aku still kena hadapi benda yang sama
susah sangat ke?
ye! bagi aku mmg susah...

entah sampai bila aku akan jadi mcm ni
ntah kemapa aku jd mcm ni
kot2 kalau ade burung hantu yg
sudi nak temankan aku tiap2 malam blh gak... hehehe..
(walaupun x rela sebenarnya)

bagi orang lain tdo tu satu nikmat
yeee... aku akui mmg nikmat kalau dpt tdo
tapi cuba bayangkan kalau kita x diberi nikmat tdo tu
macam mana la agaknye akan jd kat kite nnt
x dpt nak pk

tp ni lah yg jadi kat aku since pose
sahur x penah miss lg tahun nie.. (riak nie..eheee.=P)
pasal tiap2 malam x blh tdo smpai la waktu sahur
apekah nikmat tdo aku da ditarik?
ohhh..tidakkk... tu la akibatnyer kalo slalu sgt tdo lewat
berjaga sampai tgh pagi

bila masuk bulan pose langsung xleh tdo
hahaha...nasib kau la badan...
apekah aku kn hadapi ni spnjg bln pose nie?
aku sendiri xtau

aritu aku dah try tdo awal
dengan semangatnyer aku tdo kol 10(pm yer bukan am)
konon2nye senang la tu nak tdo...huhuhu
dan memang aku berjaya tdo dengan senang
skejap jek aku lena and x sedar ape dah

tp tiba2 kol 1 aku tjaga dari tdo
umpama mcm da lama sgt tdo..
rasa segar jek.. padahal baru 3 jam tdo
aduhhhh... x menjadi gak
pastu terus xleh tdo da...hohoho

aku nak tgk sampai bila aku akan jadi mcm ni..
hahahaha..
penyakit buatan sendiri...
kini kau rasakan!

Wednesday, 18 August 2010

My blog has been deleted...



at last.. setelah berkurun lama menunggu
akhirnyer blog ni berjaya di unlocked semula.. fuhhh (penat cari kunci untuk bukak blog ni balik)
kot2 ade yg tertanya2 mana la blog ni menghilang...
(hehe.. macam la ade org nak baca blog ni..)



arini baru jek terima 'surat' dari blogger
yang mengatakan die telah mintak ampun dan maaf
dari hujung rambut hingga ke hujung jari kaki (mengarut jek lebih nie)
atas kesalahan tersalah marked blog as "violated blog"

macam ni la ayat yang die ntar kat aku guna pos tadi:

Hello,

We have received your appeal regarding your blog http://euphoriacorner.blogspot.com/. Upon further review we have determined that your blog was mistakenly marked as a TOS violator by our automated system and, as such, we have reinstated your blog. We apologise for any inconvenience this may have caused in the meantime and thank you for your patience as we completed our review process.




mana la tau senang jek proses die rupanya..
pagi tadi (lepas sahur) aku baru jek hantar report kat blogger
pasal masalah blog ni...
then tengahari tadi terus posmen datang ketuk pintu bilik aku
mengatakan ade surat penting dari blogger untuk dibaca..



melihatkan keadaan posmen tersebut yang termengah-mengah dan berpeluh sakan
aku tau dia berlari sejauh 700km/jam dari US ke Malaysia..
semata-mata untuk menghantar sekeping poskad untuk memohon maaf!
zaman sekarang kan da maju, tapi kenapa masih ade posmen kuno
yang masih menggunakan sistem lama ni?



disebabkan berasa simpati dengan keadaan posmen tersebut
aku telah bermurah hati mengajar die cara-cara menggunakan e-mail secara percuma
namun di akhir pembelajaran, akhirnya posmen tersebut mengeluarkan suaranya
" what are you saying? I can't understand"
hampeh.. baru aku tersedar posmen tu dari US dan x faham dengan bahasa melayu yang aku gunakan.. buang masa aku je ajar die!
cakap je la awal-awal "saya x paham bahasa melayu"

kesimpulannya, sila pastikan anda fasih berbahasa melayu
kalau x faham, belajar la...
ingat semua orang nak kena belajar bahasa inggeris ker?
hahaha...

yang penting aku happy coz blog aku da boleh digunakan...
lalalala...

p/s: to blogger sila jangan ulangi kesalahan yang sama yer!
Related Posts with Thumbnails